bara

Alegerea celui mai bun aliment pentru animale de companie pentru sanatatea pisicii tale

Alegerea celui mai bun aliment pentru animale de companie pentru sanatatea pisicii tale

Alegerea celui mai bun aliment pentru animale de companie pentru sanatatea pisicii tale

05:16 14 August in Despre altele
0 Comments
Share Button

Echilibrul este important in fiecare domeniu al vietii noastre, dar pentru animalele de companie este probabil cel mai important in nutritia lor, motiv datorita caruia daca aveti un pisoias de doar cateva saptamani sau cateva luni, trebuie sa alegeti cu mare grija hrana pentru pisici junior.

O pisica care mananca o dieta dezechilibrata care nu contine toti nutrientii esentiali de care are nevoie este probabil sa sufere probleme de sanatate si sa duca o viata mai scurta si mai putin fericita.

Cum stiu ca mancarea mea pentru pisici este echilibrata?

Pisicile sunt carnivore, astfel incat cerintele lor pentru o dieta echilibrata sunt usor diferite decat pentru caini sau oameni. Acestea necesita multa proteina animala (carne sau peste). Si chiar daca pisicile au un anumit gust pentru fructele de mare, este vital sa fie hranite si cu carne rosie in mod regulat, deoarece au nevoie de taurina. Taurina este un aminoacid deosebit de important, care ajuta la dezvoltarea muschilor cardiaci.

Pisicile necesita de asemenea, mai mult de 50 de nutrienti-cheie, dintre care cei mai esentiali sunt vitamina C si mineralele de magneziu, calciu si fosfor. Echilibrul dintre acesti nutrienti este important, de asemenea. Corpul este un loc organic foarte complex in care se desfasoara reactii biochimice.

Ar trebui sa-mi schimb mancarea de animale de companie in functie de viata pisicii mele?

Cu siguranta cel mai bun raspuns si cele mai bune explicatii pentru aceasta intrebare, le veti primi de la un medic veterinar, insa ca sa rezuma, DA. La fel ca oamenii sau ca si cainii, si pisicile au nevoi alimentare diferite in functie de stadiul de viata.

Puii si pisoii, precum si femelele care alapteaza, de obicei au nevoie de mult calciu si magneziu pentru sanatatea si cresterea oaselor. Animalele mai in varsta in schimb, au de obicei nevoie de mai putine minerale pentru a evita leziunile renale.

Din cauza acestor cerinte diferite, asigurati-va ca veti cumpara intotdeauna mancare pentru animale de companie, echilibrata special pentru etapa de viata a animalului dvs. de companie.

Daca animalul dvs. de companie are una dintre o serie de boli, cum ar fi artrita sau boala renala, problemele sale s-ar putea agrava daca il hraniti cu o dieta echilibrata incorect. Pentru a evita problemele, exista alimente special concepute pentru aceste probleme, pe care animalele de companie le pot manca la nesfarsit.

Exista chiar si alimente echilibrate special pentru probleme medicale pe termen mai scurt, precum obezitatea, infectiile vezicii urinare, varsaturile, pietrele la rinichi si anemia. De exemplu, o pisica cu anemie s-ar putea recupera rapid daca i se administreaza alimente bogate in calorii, pentru a-i inlocui globulele rosii; sau o dieta cu pH mai scazut poate ajuta la infectiile vezicii urinare.

Nu uita sa verifici ambalajele pentru animale de companie

Un alt aspect al asigurarii cumpararii unui aliment pentru animale de companie de calitate si echilibrat este sa verificati daca ingredientele sunt biodisponibile. Acest lucru inseamna ca sunt usor absorbiti si folositi de corp.

Primul articol inscris pe lista de ingrediente a unui aliment echilibrat pentru animale de companie ar trebui sa fie o proteina de inalta calitate, urmata probabil de o leguma naturala. Si verificati dublu daca nu sunt coloranti inclusi; li se adauga unele alimente pentru a le face mai atragatoare – pentru oameni!

No Comments

Post A Comment