bara

Adaptarea materialelor de constructii in functie de caracteristicile zonei de locuit

Adaptarea materialelor de constructii in functie de caracteristicile zonei de locuit

16:04 16 June in Constructii
0 Comments
Share Button

Arhitectura rurala si cea din mediile urbane a suferit transformari majore in ultimele decenii. Construirea disproportionata si cu elemente diverse de identitate vizuala a condus la crearea unor orase cu minim de armonie din punct de vedere cromatic. Evolutiile de pana acum ne indica faptul ca reglementarea sectorului de constructii aduce in prim-plan si elemente de referinta in raport cu mediu.

Utilizarea unor culori pentru fatada exterioara care sa nu contrasteze cu peisajul, la fel si aplicarea unor materiale non-toxice in procesul de construire sunt doar cateva elemente care trebuie sa intereseze atat dezvoltatorii cat si beneficiarii finali.

Mai mult decat atat, datorita procesului acut de urbanizare si a cresterii demografice din anumite orase ale tarii, problema spatiilor verzi a devenit una acuta pentru proprietarii de apartamente. Astfel, un numar tot mai mare de persoane prefera sa-si construiasca inafara oraselor case de vacanta sau chiar de locuit in detrimentul vietii la oras.

Ei apeleaza la o documentare serioasa in ceea ce priveste caramida Cluj pret in mediul online, BCA sau prefera sa se informeze direct contactand un gestionar de depozit. In cadrul acestui articol va prezentam informatii diverse despre utilizarea materialului caramida in constructii, ce avantaje si dezavantaje are si mai ales, cum va puteti orienta fiabil pe piata pentru identificarea celei mai bune solutii pentru casa dumneavoastra.

Ce este caramida si ce avantaje are ca si material de constructie

Utilizata in constructii din epoci indepartate, caramida este un material care izoleaza armonios constructia si este ignifuga. La fel ca in cazul tipologiilor de BCA, si caramida se regaseste in comert sub mai multe forme si demensiuni.

Asa numita „caramida plina” este cu preponderenta utilizata pentru peretii de rezistenta ai casei datorita faptului ca nu prezinta goluri si este compacta. La polul opus, caramida prevazuta cu gauri este generata cu ajutorul turnarii compozitiei in matrite si are numeroase proprietati de termoizolare. O echipa in constructii care lucreaza cu material tip caramida trebuie sa prioritizeze cu mare atentie proiectarea casei.

Numeroasele tipuri de asezare a caramizilor dar si umplerea rosturilor pentru realizarea legaturilor sunt o adevarata maiestrie care necesita experienta si o atentie deosebita.

Din perspectiva avantajelor, caramida este un bun izolant, asa cum am precizat, are un proces de realizare eco friendly, este rezistenta in timp si mai ales, nu necesita un proces de intretinere special. Insa, in comparatie cu BCA-ul, caramida poate avea costuri mai ridicate de achizitie si poate fi mai meticuloasa din perspectiva dimensiunilor blocurilor mici.

Alegerea celor mai bune materiale pentru constructii

Daca doriti sa va ocupati special de construirea propriei case si de materialele care urmeaza a fi folosite trebuie sa stiti de la inceput ca acest proces poate fi unul indelungat si obositor.

Prospectarea pietei in vederea identificarii celui mai bun furnizor de materiale, identificarea unei companii care presteaza servicii in constructii dar si alocarea unor bugete precise pentru diverse activitati pot fi elemente care sa va ocupe timp pretios. In schimb, exista pe piata numeroase companii care se ocupa de locuinta de la A la Z, de la materiale si proiectare si pana la finisaje finale. Totul tine de optiunea clientului si de timpul pe care acesta doreste sa-l investeasca pentru realizarea propriului camin.

No Comments

Post A Comment