bara

8 cele mai misterioase disparitii ale tuturor timpurilor

8 cele mai misterioase disparitii ale tuturor timpurilor

8 cele mai misterioase disparitii ale tuturor timpurilor

08:18 26 September in Mistere elucidate, OZN-uri si Extraterestrii
0 Comments
Share Button

Mii de oameni dispar in fiecare zi. Din pacate, explicatia este de obicei rapiri sau crime. In alte cazuri, o persoana poate fugi sa scape de ceva sau sa-si faca o noua identitate.

Un caz al unei persoane disparute care nu poate fi explicat este considerat un caz rece. Dintre aceste cazuri reci, marea majoritate au explicatii rationale, dar anchetatorii pur si simplu nu au dovezile fizice de care au nevoie pentru a rezolva puzzle-ul.

Totusi, exista un procent mic de cazuri care par sa sfideze logica cu totul.

1. Locotenentul Felix Moncla dispare in timpul zborului

In 1953, locotenentul Felix Moncla a stationat la baza Kinross Air Force din Michigan. Un obiect zburator neidentificat a aparut pe radar iar Moncla a luat un F-89 Scorpion de interceptare pentru a investiga.

Operatorii radar de la sol au raportat ca aeronava lui Moncla a zburat la aproximativ 500 mph si a gasit obiectul in timp ce trecea de Lacul Superior Nordic de la vest la est la 7.000 de metri.

La momentul acesta, operatorii au afirmat ca pe radar, avionul lui Moncla a fuzionat cu OZN, moment in care amandoua au disparut. O cautare si salvare n-au adus nimic, nici resturi nu s-au gasit vreodata de la nici unul din avioane. Autoritatile aeronautice canadiene au sustinut de atunci ca nu au existat avioane pe cer la momentul misterioasei “fuziuni”. Moncla si avionul sau nu au mai fost vazuti niciodata.

2. Echipajul fantoma de pe MV Joyita

Ca si Titanicul care era mult mai mare, MV Joyita a fost considerata “de nescufundat”, dar asta nu a oprit-o sa deriveze, sa se scufunde pe jumatate pe insula Fiji a Vanua Levu, cu toti cei 25 de pasageri si membri ai echipajului care lipsesc, 37 zile dupa doua zile de alergare la Tokelau la 03 octombrie 1955.

Joyita a disparut undeva in Pacificul de Sud, si când a fost gasita, navei ii lipsea patru tone de marfa, inclusiv materiale medicale, cherestea, produse alimentare si tobe de ulei goale. Radioul era acordat la canalul international de primejdie marina. Toate barcile de salvare erau disparute si s-au gasit bandaje patate de sange.

David Wright academician in Auckland a sustinut recent ca a rezolvat misterul navei fantoma Joyita. Wright spune ca exista dovezi ca nava lua apa de la o conducta corodata si a inceput sa se scufunde.

Crezand ca au trimis un semnal de primejdie (desi se pare ca semnalul nu a fost trimis de fapt), capitanul si echipajul au abandonat nava si au plecat cu barcile de salvare. Nu au fost suficiente barci de salvare pentru toti, iar unii dintre pasageri, eventual, au plutit in apa intunecata in veste de salvare. Din moment ce nici un semnal de primejdie nu a fost dat, este posibil ca cei 25 de oameni au murit, unul cate unul, prin iec sau mancat de rechini. Desigur, indiferent ce s-a intamplat cu pasagerii care au plecat in barcile de salvare este inca un mister.


3. Frederick Valentich si aeronava ciudata

Cazul Valentich este faimos pentru inregistrarea infioratoare care il insoteste. In 1978, Cessna 182L pilot de aeronave usoare Frederick Valentich a raportat un OZN in drumul sau spre Insula King, in Australia. El a sustinut ca aeronava neidentificata zbura la aproximativ 1.000 de metri deasupra lui. Mai exact, Frederick a spus, acea “aeronava ciudata pluteste deasupra mea din nou. Pluteste si nu este o aeronava”.

Curand dupa aceea, aeronava sa a inceput sa se defecteze si avionul sau a disparut de pe radar, nu a mai fost gasit. In ciuda recentei “dovezi” care pretinde sa demitize acest caz doar cu afirmația ca Frederick Valentich a crezut in OZN-uri, ultimele 17 secunde ale inregistrarii de zbor contin zgomote metalice pe care analistii nu le pot explica.

Vrei mai mult? Ei bine, se pare ca Departamentul de Transport “Raport Sumar de Investigarea a Accidentelor de Avioane ” contine o transcriere a comunicatiilor radio intre Valentich si Unitatea de Serviciu de Zbor Melbourne .

Acest caz devine chiar mai ciudat. Potrivit unui purtator de cuvant al Royal Australian Air Force, aproximativ 10 de rapoarte de zariri de OZN-uri au fost documentate in cursul aceluiasi week-end cu disparitia, iar cativa ani mai tarziu, un om a pretins ca a descoperit un artefact care contine un mesaj de la Fredrich Valentich.


4. DB Cooper: Deturnatorul care a disparut in timp ce evacua un avion

DB Cooper este numele popular conferit celui mai faimos deturnator din toate timpurile. La 24 noiembrie 1971, acest om inca neidentificat a deturnat un avion Boeing 727 intre Portland, Oregon si Seattle, Washington, si a extorcat 200 mii dolari rascumparare inainte de parasutare in uitare. FBI-ul si-a petrecut ultimele decenii cu ou pe fata lor, incercand sa crape singurul caz de piraterie aeriana nerezolvata din istoria aviatiei americane.

Au existat multe teorii indicate de-a lungul anilor, dar nici o dovada. Asta este, pana de curand, cand nepoata lui Cooper a sustinut ca ea isi aminteste unchiul ei se poticnea in noaptea de dupa deturnare, grav ranit. Marla Cooper le-a furnizat anchetatorilor si o fotografie cu unchiul ei si o curea de chitara detinuta initial de Cooper pentru testare a amprentelor digitale. Testele amprentelor lui nu au dovedit in mod concludent nimic, si misterul persista.

5. Multiplele disparitii ale triunghiului Bennington

Cazul Triunghiului Bennington implica o serie de disparitii misterioase pe parcursul a treizeci de ani, intre 1920 si 1950, in Bennington, Vermont:

• La 01 decembrie 1949, veteranul James Tetford se spune ca a disparut dintr-un autobuz aglomerat in drum spre St. Albans. Alti 14 pasageri au marturisit ca Tetford dormea pe scaunul lui si a disparut inainte ca autobuzul sa ajunga la destinatie. O investigatie de lunga durata a fost lansata, dar omul nu a mai fost niciodata vazut sau auzit din nou.

• La 1 decembrie 1946, Paula Welden in varsta de 18 ani a disparut in timp ce se plimba. Ea a fost vazuta ultima data de excursionisti care au vazut-o ocolind o curba de-a lungul Drumului lung in Glastenbury Mountain. Cand au ajuns la acea locatie, ea disparuse, si o investigatie ulterioara nu a aratat nimic.

• In luna octombrie 1950, , Paul Jepson in varsta de 8 ani a disparut de la o ferma. Mama lui Paul, care isi castiga traiul ca ingrijitor de animale, si-a lasat fiul fericit jucanduse langa un porc in timp ce ea avea grija de animale. Putin mai tarziu, s-a intors pentru a vedea ca el lipseste. O cautare extinsa a zonei s-a dovedit zadarnica.

Acestea sunt doar trei din cel putin sase disparitii inexplicabile documentate in acesti ani.

6. Hippy absorbiti de catre fulger la Stonehenge

Stonehenge este unul dintre cele sapte Mistere ale Lumii Medievale si folosit pentru a fi deschis publicului pentru campare si ceremonii religioase. Asta a fost inainte de august 1971, cand pietrele iconice din Anglia au devenit locul unei disparitii infioratoare.

Un grup de “hippy” au pus corturi in centrul cercului si au petrecut noaptea in jurul unui foc de tabara, fumand iarba. Potrivit povestei general acceptate, la 2 a.m o furtuna severa a coborat asupra Campiei Salisbury, aducand fulgere uriase. Doi martori, un fermier si un politist, au declarat ca fulgerul a lovit pietrele Stonehenge si a absorbit intreaga zona in lumina albastra stranie, care a fost atat de intensa incat au fost nevoiti sa-si acopere ochii.

Martorul a auzit oamenii tipand, si dupa ce fulgerul a trecut, au alergat la pietre. Desigur, ei se asteptau sa gaseasca oameni grav raniti si arsi, care ar fi probabil morti sau aproape de moarte. Spre uimirea lor, si intristarea paranormalului si comunitatilor OZN, n-au gasit pe nimeni. Doar cuiele corturilor arzand si focul de tabara.

Nu exista practic nici un fel informatii cu privire la aceasta poveste. Au fost oamenii cu corturi incinerati de catre fulger? Chiar au existat? Povestea este dubioasa, dar a persistat in legenda urbana si se face mai misterioasa prin faptul ca exista 14 linii de forta magnetica majora care converg la Stonehenge. Unii spun ca creeaza un vortex puternic.

7. Zborul lipsa MH370: Marele Mister / Conspiratie din secolul 21

Unul dintre misterele cele mai derutante din istoria aviatiei modern este in prezent una dintre cele mai mari teorii ale conspiratiei ale secolului 21.

Simbata 8 martie, 2014, zborul 370 Malaysia Airlines a disparut in timp ce zbura de la Aeroportul International Kuala Lumpur, Malaezia la Aeroportul International din Capitala Beijing, Republica Populara Chineza.

Ceea ce stim este asta: la un moment dat transponderul avionului a fost manual oprit, iar zborul si-a schimbat brusc cursul. In acest timp, nu au fost facute nici un fel de apeluri de catre pasagerii speriati sau de catre echipaj, n-au fost trimise semnale de primejdie de catre piloti, si nu a fost gasita nici o farama de epava.

Teoriile standard din momentul asta sunt:

• un incendiu sau probleme tehnice de bord a provocat pilotii sa-si piarda urma de unde au fost si de accident. (Dar de ce nu a fost nici un semnal de primejdie si mesaje ale pasagerilor sau apeluri?)

• avionul a fost deturnat si dus la o inaltime mare, in scopul de a face pasagerii si echipajul inconstient in timp ce acesta era deturnat. (Dar cum a evitat planul multitudinea de sisteme radar internationale peste o astfel de intindere vasta de pamant si mare?)

• avionul a fost deturnat de la curs din cauza unei probleme la bord si apoi s-a prabusit undeva in Oceanul Indian, unde s-a scufundat repede. (Din nou, de ce nu au existat apeluri de primejdie, si de ce era transponderul oprit?)

De asemenea, adaugare la mister este soarta cutiei neagre. Acest zbor “indestructibil” inregistrat nu a alertat autoritatile. De obicei, aparatul va continua sa alerteze cu informatii timp de 30 de zile dupa un accident sau o explozie. Faptul ca cutia acestui avion lipsea complet este o alta anomalie.

Conspiratiile continua sa persiste, din posibilitatea ca chinezii au deturnat avionul si a zburat cu el la o altitudine joasa, pentru a evita detectarea radarului, la o deturnare prin terorismul cibernetic la distanta. Recent, un student a sustinut ca a reperat avionul, folosind imagini din satelit.

8. Satul pierdut Inuit, 1930 – Roswell din Nord

Intr-o noapte rece, in noiembrie 1930 canadianul Joe Labelle dat peste ceea ce de atunci a fost numit “Roswell al Nordului.” Satul Inuit amplasat intre copaci langa Lacul Anjikuni continea un mister care l-a zguduit pe Labelle pana in adancul sau: un intreg sat de Inuiti a disparut fara urme.

Labelle constatat urmatoarele: o tocana carbonizata care a fost recent abandonata; magazii care contineau cantitati mari de imbracaminte si alimente (indicand ca satenii nu si-au abandonat casele); un cimitir in care mai multe morminte au fost dezgropate si golite; si o haita de caini de sanie, care a murit de foame, ingropati sub 12 de metri de zapada.

Labelle a mers la cel mai apropiat birou de telegraf si a trimis un mesaj catre Politia canadiana, care s-a angajat la ce avea sa devina aproape un secol de intrebari farra raspuns cu privire la ceea ce sa intamplat unui intreg sat de 2.000 de Inuiti harnici. De atunci au respins convenabil intregul caz ca o legenda urbana.

Probabil cea mai ciudata parte din aceasta poveste este faptul ca in noaptea disparitiei, au existat rapoarte separate de o lumina albastra care calatorea de-a lungul orizontului. Armand Laurent și cei doi fii ai sai au raportat un obiect neidentificat care si-a schimbat forma dintr-un cilindru intr-un obiect-glont si parea ca se indrepta spre satul Anjikuni.

Povestea a fost contestata de multi sceptici, care pretind ca Labelle a exagerat grosolan povestea lui sau pur si simplu a inventat-o. Alti scepticii spun ca povestea a fost facuta de catre Frank Edwards in cartea sa din 1959 Mai ciudat decat Stiinta.

No Comments

Post A Comment