bara

7 motive pentru care sa ai o pisica este bine pentru sanatatea ta

7 motive pentru care sa ai o pisica este bine pentru sanatatea ta

7 motive pentru care sa ai o pisica este bine pentru sanatatea ta

23:31 03 March in Casa si gradina, Sanatate
0 Comments
Share Button

Sa ai o pisica nu este numai bine pentru moral, ci si pentru sanatatea ta fizica si psihica. In orice caz, asta au aratat cercetatorii studiu dupa studiu si care se dovedeste a fi adevarat. Dar cum contribuie pisicile la bunastarea stapanilor lor? Vei fi surprins sa descoperi toate efectele benefice pe care le pot avea asupra ta!

1. Sanatatea inimii

Sa ai o pisica: sa-ti imbratisezi animalul. Ce-ar fi daca, pentru a-ti vindeca inima, ar trebui doar sa ai o pisica?

Timp de zece ani, cercetatorii de la Universitatea din Minnesotao Stroke Institute din Minneapolis au efectuat un studiu pe proprietari si non-proprietari pentru a demonstra beneficiile pisicilor pentru sanatatea inimii.

Rezultat: 30% dintre proprietarii de pisici sunt mai putin probabil sa moara in urma unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral.

Sa ai o pisica este linistitor pentru echilibrul tau mental.

2. Stabilitate emotionala

Singur, dar nu fara pisica mea? Compania unei pisici te-ar face sa te simti mai bine, mai ales cand esti solitar in natura. Fie ca esti vaduv sau celibatar, legatura pe care o ai cu pisica ta este benefica.

3. O scadere a tensiunii arteriale

Cat de bine te simti cand iti mangai pisica!

Probabil ai observat ca atunci cand mangai un animal, te simti mai calm! Intr-adevar, mangaierea unei pisici are un efect linistitor care ar scadea tensiunea arteriala.

4. Reducerea stresului

Sa ai grija de pisica ta si mai ales sa ai o pisica pe care sa o imbratisezi ajuta la reducerea nivelului de stres. Torsul pisicii are un efect calmant asupra proprietarului.

Spre deosebire de caini, majoritatea pisicilor au o intretinere redusa. Le hranesti si le cureti asternutul. Le mai cumperi jucarioare sau un ansamblu de joaca pisici si cam asta e. Cu toate acestea, se intampla si ca atunci cand un animal are nevoie de multa ingrijire si intretinere, poate adauga de fapt stres in viata proprietarului.

5. Garantul echilibrului tau mental

Daca pisica te linisteste, are efecte pozitive si asupra sanatatii tale mintale, in special asupra varstnicilor, studentilor si persoanelor cu boli cronice.

6. Intarirea oaselor

Torsul pisicii are un ritm meditativ care te ajuta sa te concentrezi, mai ales cand o imbratisezi. Dupa cum subliniaza Shawn Simons, fondatorul organizatiei nonprofit „Charm School Kitty Bungalow”: frecventa torsului unei pisici poate vindeca efectiv oasele rupte.

7. Traieste mai mult

Se spune ca pisicile au 9 vieti, si daca ar fi sa traiasca cat stapanii lor?

Spre deosebire de alte animale, pisicile pot trai 20 de ani, echivalentul a 100 de ani in viata umana. O longevitate care de multe ori coincide cu cea a proprietarului lor. Acestia din urma ar trai mai mult decat cei care nu detin o pisica.

A avea o pisica nu numai ca asigura o sanatate buna, inclusiv o tensiune arteriala scazuta, stres redus, o sanatate mai buna a inimii, dar si o viata mai lunga.

Morala povestii? Pisicile sunt pur si simplu minunate! Nu te vei putea descurca fara ele deoarece sunt benefice pentru sanatatea ta.

No Comments

Post A Comment