bara

6 tradiții de Crăciun din jurul lumii care te pot surprinde

6 tradiții de Crăciun din jurul lumii care te pot surprinde

10:17 10 December in Despre altele, Evenimente, Turism
0 Comments
Share Button

Există atât de multe tradiții de Crăciun cu care noi am crescut sau le vedem in filmele americane. Dar cum sunt oare tradițiile de Crăciun din întreaga lume? Caci da, chiar sunt multe popoare care sărbătoresc Crăciunul în mod diferit față de noi. Nu numai că unele populații mănâncă diferite mâncăruri de Crăciun, dar veți vedea, de asemenea, că în unele locuri nici nu este considerat a fi Crăciun pe 25 decembrie .

Okay… unele ritualuri rămân la fel, cum ar fi cântarea colindelor, decorarea unui pom de Crăciun, oferirea de cadouri de Craciun sau sărbătorirea cu multă mâncare, insa unele tradiții de Crăciun chiar te pot lasa masca… Ce zici de Kentucky Fried Chicken pentru cina de Crăciun? Credeți sau nu, aceasta este o tradiție de Crăciun reală din lume. De la Crăciunul pe plaja din Noua Zeelandă, care oferă fructe de mare proaspete, până la terci de orez fierbinte care menține familiile calde în timpul iernii friguroase din Finlanda, veți descoperi cât de diferite sunt aceste tradiții de sărbători. Ba mai mult, credem că îți vei surprinde familia în timpul petrecerii de Crăciun cu măcar una dintre următoarele tradiții interesante pentru această sărbătoare.

Suedia

Capra Yule a fost un simbol al Crăciunului suedez care datează din vechile festivaluri păgâne. Cu toate acestea, în 1966, tradiția a îmbrăcat un aspect nou, după ce cineva a venit cu ideea de a face o capră gigantică de paie, denumită acum Capra Gävle. Capra are peste 42 de metri înălțime, 7 metri lățime și cântărește 3,6 tone. În fiecare an, capra masivă este construită în același loc. Fanii pot viziona chiar o transmisiune live din prima duminică a Adventului până după Anul Nou, când este dată jos.

Filipine

Dacă ați crezut că Statele Unite au mers prea departe cu decorațiunile de Crăciun, ar trebui să vedeți ce fac cei din Filipine. În fiecare an, orașul San Fernando deține Ligligan Parul (sau Festivalul Lanternelor Gigante ), care prezintă paroluri orizontale (felinare) care simbolizează Steaua din Betleem. Fiecare parol este format din mii de lumini învârtite care luminează cerul nopții. Festivalul a făcut din San Fernando „capitala Crăciunului din Filipine”.

Japonia

Deși Crăciunul nu este o sărbătoare națională în Japonia (doar aproximativ un procent din populație este creștină, potrivit Smithsonian Magazine ), cetățenii săi încă găsesc un mod interesant și delicios de a sărbători. În loc să se adune în jurul mesei pentru o cină de curcan, familiile se îndreaptă spre localul lor Kentucky Fried Chicken. Tradiția a început în 1974 după o campanie de marketing de succes, numită „ Kurisumasu ni wa kentakkii! ” sau „Kentucky pentru Crăciun!”. Lanțul de fast-food și-a menținut popularitatea Yuletide – forțând doritorii să-și comande cutiile cu aripioare cu luni în avans sau să stea la cozi interminabile, ore în șir pentru a obține mâncarea „bună”.

Islanda

Cu 13 zile înainte de Crăciun, în fiecare seară, copiii islandezi sunt vizitați de cei 13 „Yule Lads”. După ce își așează pantofii lângă fereastră, cei mici se duc la culcare. Dimineața, fie vor primi bomboane (dacă au fost cuminți), fie vor fi întâmpinați cu pantofi plini de cartofi putreziți, dacă au fost.. mai putin cuminti. Și credeți că o bucată de cărbune este un cadou teribil!

Finlanda

În dimineața Crăciunului, familiile din Finlanda mănâncă în mod tradițional un terci de orez făcut cu lapte completat cu scorțișoară sau unt. Cine găsește migdala așezată în interiorul uneia dintre budinci „câștigă” – dar unele familii trișează și ascund mai multe migdale, astfel încât copiii să nu se supere. La sfârșitul zilei, oamenii obișnuiesc să meargă in familie la saună.

Portugalia și Brazilia

Familiile braziliene și portugheze se reunesc în ajunul Crăciunului pentru a lua cina până la ora 22:00. Apoi, exact la miezul nopții, fac schimb de cadouri și își urează reciproc un Crăciun fericit. Masa de la miezul nopții, Missa Do Galo, este o șansă de a se întâlni cu vecinii și familia extinsă pentru a le ura numai bine pentru sezonul de sărbători. Apoi urmează tradiționalul foc de artificii din centrul orașului

 

 

 

No Comments

Post A Comment