bara

4 uleiuri esențiale de folosit în fiecare zi pentru o sănătate mai bună

4 uleiuri esențiale de folosit în fiecare zi pentru o sănătate mai bună

09:50 18 June in Sanatate
0 Comments
Share Button

 

Uleiurile esențiale au câştigat multă popularitate în ultimul timp. Deși unii le consideră un moft, în realitate uleiurile esenţiale oferă multe beneficii grozave pentru sănătate și sunt o modalitate naturală minunată de a ne menţine starea de sănătate. Cu atât de multe uleiuri esențiale din care să alegi, poate fi greu să știi de unde să începi.

Iată patru uleiuri esențiale pe care toată lumea ar trebui să le folosească zilnic pentru o sănătate mai bună.

Ulei esențial de lămâie

Lămâia are proprietăți naturale antibacteriene, antivirale și antihistaminice, ceea ce o face un excelent agent natural de curățare. Uleiul esențial de lămâie este excelent pentru a vă prepara propriile produse de curățare, deoarece ajută la uciderea bacteriilor și, de asemenea, emană un miros grozav de lămâie. Poate fi folosit ca dezinfectant pentru răni sau pentru a calma reacţiile de la mușcături de insecte. Câteva picături pot fi adăugate chiar și în șampon, pentru a vă revigora simțurile dimineața și pentru a stimula creșterea părului. Trebuie doar să știți că utilizarea uleiului esențial de lămâie pe piele, cum ar fi în loțiuni, poate crește sensibilitatea la soare.

Ulei esenţial de mentă

Un alt ulei esențial util, care trebuie folosit zilnic, este uleiul de mentă. Simpla inhalare a uleiului vă poate crește concentrarea. Este un ulei grozav de folosit la locul de muncă, deoarece toți avem nevoie de un pic de stimulare a creierului în timpul zilei. Mai poate fi folosit pentru dureri de stomac și chiar pentru dureri de gât sau dureri de cap.

Ulei esenţial de lavandă

Difuzarea uleiului de lavandă poate ajuta la reducerea stresului și la promovarea calmului și a obiceiurilor de somn mai bune. De asemenea, s-a descoperit că lavanda ajută la digestie, la creşterea părului și chiar susține sănătatea pielii. În plus, este minunat doar să simţi în casă mirosul uimitor de lavandă, în orice moment.

Ulei esenţial de oregano

Foarte probabil că, atunci când auziţi de oregano, vă gândiţi la gătit şi la mâncarea italiană, dar uleiul esențial de oregano are și mai multe beneficii pentru sănătate. Este un ulei puternic și, prin urmare, trebuie diluat întotdeauna cu apă sau ulei de cocos înainte de a fi aplicat pe piele. Diluarea uleiului de oregano cu ulei de cocos și masarea amestecului pe mușchii suprasolicitaţi ajută la accelerarea refacerii acestora. Uleiul de oregano poate fi folosit și pentru a scăpa de negi, piciorul atletului și viermele inelar. De asemenea, este cunoscut pentru că ajută la eliminarea paraziților interni.

Uleiurile esențiale sunt un instrument deosebit de util pentru o viață naturală și sănătoasă. Cel mai bun lucru de reținut atunci când cumpărați uleiuri esențiale este să căutaţi doar uleiuri pure, de calitate, care nu conţin alte substanţe. De asemenea, este necesar să vă documentaţi bine despre ce uleiuri să folosiţi, cum să le folosiți și dacă trebuie amestecate cu un alt ulei, cum ar fi uleiul de cocos, înainte de a le aplica direct pe piele.

Dacă nu ştiţi încă foarte multe despre uleiurile esenţiale, vă recomandăm să începeţi cu home essentials kit doterra, pachetul cel mai recomandat pentru o familie sănătoasă fizic şi emoţional. Acesta conţine 10 uleiuri esențiale cel mai frecvent utilizate într-o familie şi un difuzor de uleiuri esențiale cu ultrasunete.

No Comments

Post A Comment