bara

4 tipuri interesante de incaltaminte

4 tipuri interesante de incaltaminte

4 tipuri interesante de incaltaminte

09:36 17 November in Despre altele
0 Comments
Share Button

In ziua de azi, pantofii sunt un lucru indispensabil. Desi pantofii ne ajuta sa ne deplasam din pucntul A in punctul B fara a ne rani talpile, acestia nu au fost purtati din totdeauna doar pentru ca erau utili ci si pentru alte motive, cam cum e si in ziua de azi cand iti poti cumpara diferite modele de incaltaminte in Cluj de la Selgros.

Probabil un lucru ciudat azi, dar incaltamintea cu toc a fost initial creata pentru barbati. Aceasta moda a fost popularizata in Europa de catre Ludovic al XIV-lea dar pantofii cu toc erau purtati de barbati si in Vestul Salbatic. Acesti pantofi erau foarte comozi pentru calareti.

Daca tot suntem la subiectul incaltaminte cu toc, exista un model de pantofi cu toc dar fara toc. Acestia sunt creati in asa fel incat sa pastreze modelul incaltaminte cu toc dar tocul este eliminat. Cei care poarta astfel de incaltaminte spun ca nu este deloc incomoda. Cam greu de crezut.

Probabil cei mai ciudat pantofi din istorie este incaltamintea lotus. Timp de o mie de ani acesti pantofi au fost purtati de catre femeile din China. Pantofii erau foarte mici si a venit ca un rezultat al traditiei de a lega si strange picioarele femeilor pentru ca acestea sa arate mai mici. Incaltamintea lotus arata destul de interesant dar motivul folosirii acestora este unul putin cam ciudat.

In India secolului XVIII se purta un tip foarte interesant de incaltaminte. Acesta se numeste Paduka si era fabricat din lemn, fier si argint. Aceasta incaltaminte avea si un ciot in varf care trecea printre primele degete ale picioarelor asemanator slapilor. Acest tip de incaltaminte era purtat de barbati.

Sunt sanse mari sa nu gasesti astfel de pantofi in comert astazi dar cu siguranta vei gasi o multime de modele de incaltaminte la Selgros. Viziteaza magazinul si vezi ce oferta de incaltaminte au in stoc.

Selgros Cluj Napoca
Produse alimentare si nealimentare
Calea Someseni nr.8 Cluj Napoca, 400388 , RO
Tel: 0264 503 000
Fax 0264 503 199

No Comments

Post A Comment