bara

4 plante cu culori vibrante pentru gradina ta

4 plante cu culori vibrante pentru gradina ta

4 plante cu culori vibrante pentru gradina ta

13:16 10 August in Casa si gradina
0 Comments
Share Button

Se spune ca gradinile sunt poarta de acces catre casa si, de asemenea, spre starea de spirit a locuitorilor unei case, reflectand cine sunt cu adevarat. Prin urmare, pentru a atrage voie buna, este intotdeauna foarte important sa aveti grija de acei rezidenti tacuti care lumineaza atat de mult mediul: plantele.

O gradina colorata transcende bucuria prezenta in energia vitala a naturii, cu tonurile si aromele sale cele mai diverse facute pentru a incanta viziunea si mirosul tuturor celor care trec pe acolo. Doriti sa aflati mai multe despre tipurile de plante cu culori vibrante pentru a oferi mediului si mai multa viata? Aflati mai jos.

Gerberas

Aceste flori frumoase de origine sud-africana pot fi considerate pur si simplu materializarea cuvantului bucurie. Cu o gama larga de culori incredibil de ostentative, cum ar fi galben, nuante de roz, rosu, portocaliu si violet, ele pot deveni cu usurinta sufletul unei gradini.

Exista astazi mai mult de treizeci de specii de Gerberas in Brazilia, care pot fi utilizate in amenajarea teritoriului, aranjamente si chiar proceduri pe baza de plante. Pentru ca le place solul mai uscat, nisipos, nu trebuie sa fie umezite zilnic si pot fi o alegere excelenta pentru gradina.

Trandafiri

Dupa cum a spus cantareata si compozitoarea braziliana Cartola: “trandafirii nu prea vorbesc, dar daca ar vorbi sigur ar face declaratii de dragoste si dulcegarii”. Si tocmai de aceea sunt o alegere excelenta pentru amenajarea gradinii de acasa.

Cu culori vibrante, cum ar fi rosu clasic, galben, alb si altele, acestea au fost cultivate de mai multe secole. Exista inregistrari in care o fiinta umana are grija de aceste plante frumoase de acum 5.000 de ani inainte de Hristos.

A avea trandafiri nu este chiar atat de laborios, dar necesita atentie zilnica, deoarece necesita cantitatea ideala de fertilizare, taiere si apa pentru a ramane frumoase si colorate in gradina.

Orhidee

Cine nu cunoaste pe cineva care are pasiunea de a avea grija de aceste plante frumoase? Orhideele devin din ce in ce mai populare in casele romanilor si nu este intamplator: frumusetea si aromele lor sunt uluitoare.

Se estimeaza ca exista mai mult de 35.000 de specii diferite de orhidee in lume, dar este sunt dificil de ingrijit. Aceste flori uimitoare necesita o multime de ingrijire speciala care variaza de la specie la specie, dar puteti fi siguri ca toata ingrijirea merita.

Un punct interesant al familiei Orchidaceae este posibilitatea de a efectua “incrutisari” intre diferite tipuri, creand noi plante care pot adauga chiar mai multe culori la amenajarea gradinii dumneavoastra.

Hortensii

Florile ornamentale colorate sunt foarte populare mai ales in regiunea de sud a tarii. Culorile originale gasite sunt alb, roz, albastru si liliac, dar exista hibrizi care pot fi gasiti in nuante de rosashock, rosu sau albastru inchis. Le plac solurile bogate, fertile, iar sezonul lor de plantare este iarna.

Un avantaj al acestor plante frumoase si colorate este ca nu au nevoie de taiere frecventa

De asemenea exista si plante artificiale care pot infrumuseta gradina dumneavoastra prin culorile neobisnuite dar foarte frumoase, acestea sunt de toate tipurile chiar si copaci colorati sau brazi de craciun care pot fi pastrati fara decoratiuni deoarece au un aspect impresionant, puteti gasi acei brazi pe https://www.brazicraciun.net/brazi-artificiali-lux.

Speram ca ati aflat mai multe despre plantele cu culori vibrante care va pot infrumuseta gradina si casa in acest articol si nu uitati sa aveti mare grija de ele sau daca nu doriti sa petreceti mult timp cu ingrijitul florilor sa optati pentru unele artificiale deoarece si acestea au culori absolut mirifice.

No Comments

Post A Comment